Menü Bezárás

Legyél Tehetségnagykövet! – Jelentkezz a Nemzeti Tehetség Központ Next Ambassador programjába

Bővítsd nemzetközi kapcsolatrendszered és munkaerő-piaci ismereteidet a Nemzeti Tehetség Központ tehetségnagyköveteként!

Snétberger Ferenc újévi köszöntő

Ismét beköszöntött egy új év! A zenei tehetségek felkutatásában pedig idén sincs megállás, hiszen hamarosan indul a jelentkezés a nyáron kezdődő ösztöndíjas kurzusunkra.

Újévi üdvözlet

Munkatársaim és a magam nevében ezúton kívánok mindenkinek tehetségben gazdag, boldog új évet!

Tehetséges Pedagógus – Megjelent a Tehetségműhely sorozat 9.kötete

Minden szakmának megvannak a kiválóságai, azok a munkavállalók, akik az adott területen tehetségesek. Így van ez a pedagógusok esetében is.

Iskola és a család a tehetséggondozásban

Megjelent a Tehetségműhely sorozatunk 8. kötete, melyben a család és az iskola viszonyrendszerét vizsgáltuk meg

Támogatjuk a tehetséges fiatalokat! – Népszerű a Stipendium Peregrinum ösztöndíj, még várjuk a jelentkezéseket!

Továbbra is népszerű a fiatalok körében a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram, amely fiatalok külföldi felvételi költségeik finanszírozását segítheti.

Stipi jelentkezési lehetőség folytatódik – Jelentkezz Te is!

Stipi jelentkezési határidő április 15. – Jelentkezz Te is! Külföldön tanulnál? Merj belevágni! A Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram segítséget nyújt neked ebben!

Család’20 – Stipendium Peregrinum

A Család’20 magazinműsor az M1 csatornán részletesen beszámolt a tehetséges külföldön tanulni vágyó fiatalok részére meghirdetett Stipendium Peregrinum ösztöndíj meghirdetéséről.

Robotika a tehetséggondozásban

Robotika a tehetséggondozásban – Műhelymunka során mutatták be a technológiát a Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskola Minősített Tehetséggondozó Műhelyben

Würtz Csilla a Nemzeti Tehetség Központ új ügyvezetője

Würtz Csilla személyében új ügyvezető érkezett a Nemzeti Tehetség Központhoz, aki 2020. november 1-vel vette át a Központ irányítását és ügyvezetői feladatait.

Pályázz! Újra indul a #Stipi.

Újra indul a Stipendium Peregrinum ösztöndíj, részletek az infóvideónkban.

Ismét lehet pályázni a Stipendium Peregrinum ösztöndíjra

Ismét lehet pályázni a Stipendium Peregrinum ösztöndíj azon részére, amely a tehetséges fiatalok külföldi felvételi eljárását támogatja.

Tanórákon is fókuszban a kreativitás és a tehetség, az NTK online képzésével

Online képzés formájában válik lehetővé a pedagógusok számára, hogy a legjobban kiaknázzák a tehetséges diákokban rejlő lehetőségeket.

Mentorálással formálható a tehetségek személyisége

Milyen a „jó cél”, és hogyan lehet segíteni ennek megvalósítását a tehetséges diákoknál? Mit tehet a pedagógus a tehetségek egyéni életpálya-tervének tudatos támogatása érdekében?

Tehetségmenedzsment továbbképzés pedagógusoknak

Akkreditált továbbképzés keretében sajátíthatják el a pedagógusok az iskolai tehetségek egyéni igényeinek és fejlesztésének alapjait.

Hétfő – Egy nő

A Trend FM rádió Hétfő – Egy nő című műsorának vendége volt Dr. Lantos Krisztina, a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetője.

Karc Fm interjú

A Karc Fm Spájz című reggeli műsorában jártunk és a Londoni Tehetség Központ munkájáról beszélgettünk a műsorvezetővel Farkas Beatrix-szel.

Szilágyi Áron biztatta a Snétbergeres diákokat

Szilágyi Áron kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar kardvívó küldött a Snétbergeres diákoknak üzenetet, biztatást a Központ őszi online kurzusához.

VI. Alumni találkozó

Szeptember 26-án rendeztük meg a VI. Alumni találkozót a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjban részesült fiatalok számára.

Pedagógusok a tehetséggondozásról

Megjelent a Tehetségműhely sorozat 7. kötete, amiben egy olyan kutatás eredményeit tesszük közzé, hogyan hat az iskolák tehetséggondozó munkájára a pedagógusok tehetségesekkel kapcsolatos attitűdje.

Kossuth Rádió interjú

A Nemzeti Tehetség Programról, a támogatásokról és a tehetséges fiatalokról beszélgettünk a Kossuth Rádió Napközben című műsorában Dr. Lantos Krisztinával és Weisz Mátéval.

Több milliárd jut a tehetségekre!

Dr. Lantos Krisztina, a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezető igazgatója adott interjút a Nemzeti Tehetség Programmal és a beérkezett adófelajánlásokkal kapcsolatban.

Központban a történelem!

Október 4-én a Snétberger Zenei Tehetség Központ adott helyet a Batthyány Tematikus hét keretében megrendezésre került „Tony” című színdarabnak.

Szabó Boglárka a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium 18 éves tanulója

Szabó Boglárka azt mondja magáról, általános iskolásként sose volt igazából jó, sem kémiából, sem biológiából, ezért kihívást érzett a tantárgyak mélyebb elsajátítására.

Egy újabb tehetséges fiatal, akiről sokat fogunk még hallani: Dobos Dominik

Dobos Dominik. aki a Nemzeti Tehetség Program keretében jutott ki a 34. kínai ifjúsági tudományos és technológiai innovációs versenyre.

Munkánkkal a jövőt szolgáljuk! – online konferenciát tartott a Nemzeti Tehetség Központ

A Nemzeti Tehetség Központ 2020. szeptember 18-19-én harmadik alkalommal tartotta meg a Talents of Future – A jövő tehetségei konferenciát.

Mintegy 3,6 milliárd forintból gazdálkodhat jövőre a Nemzeti Tehetség Program

A koronavírus-járvány ellenére rengetegen támogatták idén is a Nemzeti Tehetség Programot, mellyel a tehetséges magyar fiatalok kibontakozásához, céljaik megvalósításához járultak hozzá az adózók.

Tehetségek Magyarországa

A Nemzeti Tehetség Központ egyik Minősített Tehetséggondozó Műhelyének, a kecskeméti Bolyai János Gimnázium tanulója a hihetetlenül tehetséges 17 éves Újfalvi Lili.

Közlemény beolvadásról

Fontos fordulóponthoz érkeztünk a Nemzeti Tehetség Központ és a Snétberger Zenei Tehetség Központ életében.

#Stipi – Szilágyi Áron

Szilágyi Áron, kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar kardvívó, a Stipi tábor egyik instruktora beszélt a Bonis Bona díjátadó gálán.